28-02-08

Hemelse factuur

Authentiek uittreksel van een factuur aangaande restauratiewerken uitgevoerd in 1841 in een kerk, ergens in Bretagne - Ontdekt in het Nationaal Archief van Frankrijk

-Voor het naar beneden halen van de God boven het hoofdaltaar : 14 F 10 cent.

- Voor het maken van een nieuwe ratelaar voor de H. Lodewijk en voor het wassen van de voorkant en van de achterkant : 3 F 10 cent.

- Voor het leveren van koorden om de Engelen aan te hangen boven het altaar : 5 F.
  
- Voor het afnemen van de ogen van de twaalf apostelen en voor de vervanging met nieuwe : 6 F.

- Voor het witten van de neus van de Heilige Stefanus en het leveren van een kalot om het gat in zijn hoofd te verstoppen : 3 F 3 cent.

- Voor het wassen en schilderen van de Heilige Isidorus, de Heilige Nicolaas, de Heilige Barbara en de Heilige Cecilia met haar viool, en voor het aanvullen van alles wat ontbrak : 20 F 3 cent.
  
- Voor het aanzetten van een nieuwe staart aan de Heilige Geest en voor een nieuwe hoed voor de Heilige Jozef : 4 F.

- Voor het maken van een nieuwe duivel, het plaatsen onder de voeten van de Heilige Aartsengel Michael, en voor het schilderen van beide : 45 F.

- Voor het schaven van het achterwerk van de Heilige Lodewijk en van Karel de Grote die niet meer in hun nis wilden gaan, voor het schilderen en de versiering van beide : 45 F.
  
- Voor het wassen van de Heilige Maagd Maria en voor het maken van een nieuw Kindje Jezus en een linkerarm : 24 F.

- Voor het versieren en schoonmaken van de Heilige Johannes de Doper en zijn schaap, en voor het plaatsen van een hoorn aan de linkerkant : 24 F.

 
(Bron : Serviam)
 
 

08:30 Gepost door de kromgelachen pastoor in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: factuur, geld, heiligen, kerk, humor, lachen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.