01-03-08

Verdacht en verraden

Een pastoor nodigt op een avond een van zijn goeie confraters uit voor een lekker etentje (ja ! dat gebeurt zelfs bij pastoors ...). De gast stelt vast dat de meid van zijn gastheer een mooie jonge dame is van een twintigtal jaar. Het gaat er lustig aan toe en na een paar uurtjes neemt de gast afscheid van zijn gastheer, allebei erg tevreden en ... nogal aangeschoten.
 
 
De volgende dag zegt de meid versteld aan de pastoor :
 
- De soeplepel is verdwenen. Ik kan de soep niet opdienen !

 
En de pastoor antwoordt:
 
- Dat is waarschijnlijk mijn confrater van gisteren avond die me een poets heeft gebakken. Ik zal hem een briefje schrijven.

 
En hij zendt hem volgende brief :
 
Beste vriend,
 
Ik beweer niet dat gij mijn soeplepel hebt gestolen. Ik beweer ook niet dat het uw bedoeling was dat te doen. Maar als gij toevallig mijn soeplepel bij u thuis ziet liggen, gelieve me hem dan zo spoedig mogelijk terug te bezorgen.

 
En een paar dagen later krijgt de soeplepelloze pastoor volgende brief in de bus :

Beste vriend,
 
Ik beweer niet dat gij met uw meid naar bed gaat. Ik beweer ook niet dat het uw bedoeling is dat te doen. Maar als gij in uw eigen bed had geslapen, zoudt gij uw soeplepel hebben gevonden !

 
 

08:30 Gepost door de kromgelachen pastoor in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pastoor, humor, eten |  Facebook |

Commentaren

de kromgelachen pastoor... De volgende dag, liep de pastoor kromgebogen vooruit naar zijn altaar....
Toen hij zich voorover boog om de H. reliqui te kussen vond hij daar toch wel opnieuw een lepel,
maar deze keer was het er ééntje van goud...er lag een briefje bij, waarop geschreven stond:
Deze lepel is jouw toegang tot de hemelpoort, maar..... enkel en alléén maar...als je in het vervolg...in jouw eigen bedje slaapt!

Gepost door: kleinetuinkabouter | 01-03-08

De commentaren zijn gesloten.