12-04-08

De Kerk is niet om zeep, maar als zeep

Een zeepfabrikant zei tegen de pastoor :

 

- Wat stelt de Katholieke Kerk nu eigenlijk voor? Kijk naar alle ellende en de toestand in de wereld na duizenden jaren godsdienst. Als de Katholieke Kerk waarheid is, wat heeft het dan te betekenen ?

 

De pastoor zei niets maar nam de zeepfabrikant mee naar buiten. Daar liep een stel jongens, die van boven tot beneden onder de modder zaten. Hij zei :

 

- Kijk daar nou eens naar. We hebben al generaties lang zeep, maar ze zijn net zo vies als varkens. Wat heeft zeep dan voor zin ?

 

De zeepfabrikant protesteerde :

 

- Maar meneer pastoor, zeep heeft alleen maar werking als ze wordt gebruikt !

 

- Precies, zei de pastoor, en met godsdienst is het net hetzelfde !

 

16:40 Gepost door de kromgelachen pastoor in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: humor, pastoor, atheisme, lachen, kerk |  Facebook |

Commentaren

een goeike haha

Gepost door: geert | 12-04-08

Stof tot nadenken ... Ik ben Atheïst en ik heb wel tenvolle respect voor mensen die geloven. Maar om verder te gaan met het stukje zeep. Als je in een modderpoel staat en je staat je te wassen met zeep ... welk nut heeft dit dan ? Misschien dan eerst trachten uit de modderpoel te geraken. ;))))
Om verder te gaan.... De geschiedenis herhaalt zich. Oorlog om het geloof, met het geloof, door het geloof. En geloof dient toch om vrede te creëeren ? Het gelooft creëert geen oorlog, maar de slechterikken gebruiken het geloof als verantwoording voor hun daden. Ik denk dan soms... moest er nu geen geloof meer zijn ...
Maar altijd zal een mens geloven. Zelfs ik als Atheïst geloof, ook al wil ik dat niet :)
Ik dan gewoon mij niet verzoenen met een geloof, omdat ieder geloof zijn slecht verleden heeft.
En ik ben te realistisch ingesteld en denk dat iedereen tenvolle verantwoordelijk is voor zijn daden. Dus ook in goed en kwaad.
We weten maar al te goed wat goed en kwaad is...
En ieder mens is gelijk, of hij nu gelovig is of niet. We blijven allemaal zondaars :)
We zitten nu eenmaal zo in elkaar.

Gepost door: Christian Debackere | 22-04-08

En ongeloof ? Ongeloof heeft, me dunkt, ook zijn oorlogs- en onheilsstichters. Het communisme : hoeveel slachtoffers ? En het materialisme ? Hoeveel doden ?

Gepost door: Walter | 24-04-08

De commentaren zijn gesloten.